Tort cu crema de vanilie si ananas

de Sidy in Torturi, 29 Mar 2011 | 7174 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 6 linguri cu varf faina
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri apa
  • 1 plic praf de copt
  • 1 compot ananas
  • 1 plic crema vanilie Dr Oetker
  • 250 ml lapte rece
  • 4 linguri zahar
  • 300 g piscoturi
  • 300 g frisca
  • 1 plic torta jelee rosu
  • 1/2 portocala
  • 1 clementina
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de vanilie si ananas:

Facem blatul de pandispan din 5 galbenusuri frecate bine cu apa si cu cele 6 linguri cu zahar.Frecam bine cu mixerul 3 minute.
Albusurile cu un praf de sare le batem bine bine.

La galbenusurile batute adaugam pe rand cate o lingura cu faina amestecata cu praful de copt, pina incorporam toata faina. Adaugam 1/2 din albusurile batute spuma, le amestecam cu grija cu o lingura, invartind de sus in jos pina se omogenizeaza albusurile cu galbenusurile , apoi adaugam cealalta 1/2 de albusuri si procedam la fel.

Intr-o tava de tort unsa cu unt si tapetata cu faina turnam pandispanul cremos si il nivelam cu o lingura. Il dam la cuptorul dinainte incalzit la 180 grade C pina se coace blatul Incercam daca e copt cu proba scobitorii.Scoatem apoi blatul din cuptor si il lasam sa se raceasca in forma, apoi il taiem orizontal in doua.

Pregatim crema de vanilie conform instructiunilor de pe plic, apoi desfacem compotul de ananas .Cu siropul acestuia insiropam pe rand, cele doua blaturi.

Punem primul blat pe platoul pe care il vom servi, adaugam 1/2 din crema de vanilie, punem peste ea un rand de piscoturi apoi ananas taiat cubulete,frisca, cealalta 1/2 de crema( mai putin doua linguri), si ultimul blat.

Preparam jeleul rosu cu sucul de ananas ramas si il lasam putin sa se raceasca. Ungem pe lateral tortul cu cele 2 linguri de crema si lipim piscoturi la exteriorul tortului. Peste ultimul blat de tort aranjam fructele cu care vrem sa ornam tortul apoi din centru spre exterior, adaugam jeleul cu ajutorul unei linguri si alte elemente de ornat. Dam la rece tortul macar pentru 2 ore, apoi se poate portiona.La fiecare felie mai adaugam frisca , la servire.

Pofta buna.!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de vanilie si ananas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort 1 anisor